DOLAR 32,2234 -0.11%
EURO 34,9331 0.17%
ALTIN 2.445,790,57
BITCOIN 20036510,97%
Yalova
16°

PARÇALI AZ BULUTLU

20:17

AKŞAM'A KALAN SÜRE

İŞKUR MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI VE İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI YARARLANMA KOŞULLARI GENİŞLETİLDİ

İŞKUR MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI VE İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI YARARLANMA KOŞULLARI GENİŞLETİLDİ

Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Erhan DEDE Resmi Gazete’de yayınlanan aktif işgücü yönetmeliği değişiklikleri hakkında detaylı açıklamalarda bulunduç

ABONE OL
27 Ocak 2024 21:25
İŞKUR MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI VE İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARI YARARLANMA KOŞULLARI GENİŞLETİLDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Erhan DEDE Resmi Gazete’de yayınlanan aktif işgücü yönetmeliği değişiklikleri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu;
Müdür Erhan DEDE açıklamasında “Kurumumuzca, geçtiğimiz günlerde aktif istihdam hizmetlerinin daha etkin yürütülmesi ve daha fazla sayıda vatandaşımızın kurs ve programlardan faydalanması amacıyla yeni düzenlemeler hayata geçirildi. Yeni yapılan düzenlemelere göre program süresinin üç katı olarak uygulanan istihdam yükümlülüğü iki kata indirilirken, programlarda istihdam edilmesi gereken katılımcı sayısı taahhüdü ise yüzde 70’ten yüzde 60’a düşürüldü.
Kurs ve Programlarda uygulanmakta olan sektör kısıtlaması kaldırıldı.
İmalat sektörüne yapılan işbaşı eğitim programları artık sektör ayırımı gözetmeksizin açılacak. Böylelikle kurs ve program sayısında önemli bir artış görülmesi beklenirken, işgücünün niteliğinin artırılması ve sürdürülebilir istihdamının sağlanması hedeflenmektedir.” dedi.
İŞKUR’un bu adımıyla, iş gücü piyasasının sürdürülebilirliğine ve gelişimine büyük katkı sağlaması bekleniyor. Aynı zamanda işverenlerin iş gücüne erişimini kolaylaştırarak iş arayan vatandaşlara daha fazla fırsat sunması amaçlanıyor. İş arayanların mesleki eğitim ve becerilerinin artırılması, fırsat eşitliğinin sağlanması ve işverenler ile iş arayanlar arasında daha adil bir denge oluşturulması planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.