DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21595490,94%
Yalova
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mıhlama Şenliği’nde 5 Bin Kişiye Mıhlama Dağıtıldı

Mıhlama Şenliği’nde 5 Bin Kişiye Mıhlama Dağıtıldı

ABONE OL
9 Eylül 2023 22:13
Mıhlama Şenliği’nde 5 Bin Kişiye Mıhlama Dağıtıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rize’nin parmak ısırtan lezzeti Mıhlama, bu kez Yalovalılar için hazırlandı. Yalova Rizeliler Kültür ve Dayanışma Derneği’nin Yalova Belediyesi destekleriyle düzenlediği 1. Mıhlama Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.
Şenlikte, Rize’nin meşhur tadı olarak bilinen Mıhlama, 5 bin kişiye pişirilerek dağıtıldı. Ustalar tarafından pişirilen kuymağın tadına bakmak isteyenler, uzun kuyruk oluşturdu. 2 Eylül Cumartesi günü gerçekleştirilen şenliğe; AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ziya Karatekin, SGK İl Müdürü Mehmet Salih Aydın, İşkur Müdürü Erhan Dede, Çiftlikköy Belediye Başkan Vekili Hamit Akbulak, Yeşil Körfez Su birliği Başkanı Dursun Karahasan, Yalova Ak Parti İl Yöneticileri Mehtap Hiçyılmaz, Handan Saygın, Şenay Alış, Çiftlikköy AK Parti İlçe Başkan Vekilleri Muharrem Gökşin, Vahdettin Balat, İsmail Baday, Rize Dernekler Federasyonu(RİDEF) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Ermiş, Kopuzlar Vakfı Genel Sekreteri Adnan Kopuz, Sakarya Rizeliler Derneği Başkanı Yunus Keskin, Ülke Postası Gazetesi İmtiyaz Sahibi Şefik Arvan, İş insanı İbrahim Koroğlu, Yalova Karadenizliler Derneği Başkanı İbrahim Bayzan ve yönetimi, Kastamonulular Derneği Başkanı Gültekin Taşpınar, Yalova Birlikte Kanserle Mücadele Derneği Başkanı Fatma Gonca, Yalova Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (KONSİAD) Cemal Bilici, Yalova Bayburtlular Derneği Başkanı Ahmet Savaş Öztürk ve çok sayıda vatandaş katıldı. Barış Manço Amfi Tiyatro’da düzenlenen 1. Mıhlama Şenliği, saat 19.00’da mıhlama ikramıyla başladı. Mıhlama ikramının ardından sahneye Hasan Tiryaki ile folklor ekibi çıktı. Folklor ekibi, sergiledikleri yöresel danslarıyla izleyicileri adeta büyüledi. Ardından Mert Şenel ile başlayan konser Karadeniz müziğinin sevilen grubu İmera ile devam etti. Birbirinden güzel Karadeniz müzikleri ile izleyicilere müzik ziyafeti de sunan sanatçılar, büyük beğeni toplayarak Yalovalılara unutulmaz bir gece yaşattı.
BAKIRCI: AMACIMIZA ULAŞTIK
Halkın yoğun ilgi gösterdiği şenliğe dernek üyeleri ve Rizeliler ilgiden son derece memnun kaldı. Festivalde konuşan Rizeliler Dernek Başkanı Himmet Bakırcı, amaçlarının Yalova’da Rize kültürünü yaşatmak ve birlik ve beraberliği sağlamak olduğunu söyleyerek; “Bizler Rizeliyiz. Ama biz Türkiye’de yaşayan herkesi bir Rizeli kadar seviyoruz. Burada kültürümüzü yaşatmak adına etkinlikler yapıyoruz. Şenliğe katılan binlerce insan birbirlerini tanımamalarına rağmen horonda el ele tutuşarak oynuyorlar. Bu da amacımızın yerine geldiğini gösteriyor” dedi.
Başkan Bakırcı daha sonra şenliğe destek veren Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Taşer Palet Recep Çelik, Demir Ata Hafriyat Ayhan Tuncay Demirata, Saruhan Ticaret Adem Saruhan, Bereket Yemek Murat Özdemir, Alper Ticaret Alperen Bakırcı, Üstünler Mefruşat Hasan Üstün, Bostan Mobilya Hasan Bostan, Alp Farma Aykut Yalçın, Kazancı Organizasyon Muhammet Kazancı, İş İnsanı Mimar Kemal Baş, İş İnsanı Mustafa Dağ, İş İnsanı Ali Altuntaş, İş İnsanı Halit Güleç, İş İnsanı Abdullah Yazıcı, İş İnsanı Bayram Özdemir’e ve festivale katılan tüm STK’lara ve Yalova halkına teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP